Translate

dimecres, 12 de setembre del 2012

Fibra i prebiòtics



Què és la fibra i per què és important?


El que coneixem com fibra, és un grup d'hidrats de carboni que no poden ser digerits i que arriben als budells sense haver patit cap tipus de modificació. La fibra, té la capacitat de donar volum a la femta i per tant, fer que augmenti el peristaltisme (moviments intestinals) i anem millor de ventre.
A més a més, la fibra té la capacitat d'arrossegar substàncies com ara greixos i disminuir la seva absorció.

La fibra es classifica en soluble o insoluble en funció de la seva capacitat de fermentar a l'intestí. La soluble té un efecte saciant i fermentatiu mentre que la insoluble és laxant.

Està demostrat que les propietats que té la fibra fan que sigui molt recomanable en casos d'hipercolesterolèmia, diabetis, estrenyiment i la prevenció del càncer de còlon. No obstant, és recomanable que tots ens acostumem a prendre fibra, per la salut dels nostres intestins.

Així doncs, podrem alternar a la dieta, aliments refinats amb aliments integrals (cereals integrals, pasta integral, pa...) la nostra dieta serà més variada i descobrirem nous sabors. Una altra alternativa, és consumir complements alimentaris o productes alts en fibra, com ara les llavors de lli, segó de blat o fucus, entre altres.

Un dels complements rics en fibra.  Pots  veure tota la nostra gamma aquí.


I els prebiòtics?

Els prebiòtics són compostos vegetals que de la mateixa manera que la fibra, no són digerits i a més a més, fermenten mitjançant la microflora humana que tenim a l'intestí. Aquests compostos produeixen una acció favorable sobre la flora intestinal, estimulant la producció de bifidobacteris.

Així doncs, podríem dir que les fibres que fermenten a l'intestí, són fibres amb efecte prebiòtic. Els prebiòtics més coneguts són la inulina i els fructooligosacàrids. A més a més, la fibra soluble també fermenta a l'intestí. Alguns exemples de fibra soluble: glucomanana, chitosan, civada, la majoria de les fruites, verdures i llegums.

A Q&diet recomanem el consum de fibra, per la salut, per descobrir nous aliments i per tenir millors digestions!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada