Translate

dilluns, 25 de juny del 2012

El pol·len





El pol·len està produït pels òrgans masculins de les plantes amb la finalitat de fecundar els òrgans femenins. Les abelles agafen el pol·len de les flors i el transporten en forma de petites boletes fins a l’eixam per poder alimentar a les abelles obreres. Viatjant de flor en flor cap a l’eixam, les abelles contribueixen a la pol·linització de moltes espècies.

El pol·len, com a suplement dietètic s’utilitza com a reconstituent. Normalment es comercialitza deshidratat per a que no faci fongs i mantingui millor les seves propietats.  Generalment es troba en dues presentacions: en granulat o en comprimits.

Imatge i més informació aquí.






Té un gust molt dolç semblant a la mel. Això fa que es pugui utilitzar per ensucrar begudes com ara infusions, llet o sucs naturals. A més a més també es pot menjar amb aliments, barrejant-lo amb cereals o barrejat amb un iogurt, per exemple.

Conté un 25% de proteïnes de molt bona qualitat i enzims que ens ajuden a fer la digestió. A més és molt ric en vitamines A, B3, C i minerals. És molt indicat per: obrir la gana, esportistes, gent gran, èpoques d’examens, problemes respiratoris, embaràs i lactància entre altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada