Translate

dilluns, 2 d’abril del 2012

Les Flors de Bach



Tal i com vam dir al post que parlàvem dels xiclets amb flors de Bach, novetat a Q&diet, avui pengem més informació sobre les flors de Bach.

El Dr. Edward Bach

Les flors de Bach reben aquest nom perquè van ser descobertes pel Dr. Edward Bach, un metge especialista en patologia, bacteriologia i homeopatia que va néixer a Anglaterra l’any 1886, tot i que la seva família era d’origen Gal·lès.

Després de molts anys de practicar la medicina a Londres, el Dr. Bach es va adonar de que malalts amb la mateixa malaltia tenien altres característiques semblants com la manera de parlar, l’actitud corporal o les emocions que sentien. A partir d’aquell moment va anar deixant la medicina tradicional per començar a buscar remeis per les malalties pròpies i les del seu entorn, basant-se en que les flors tenien poders curatius poc coneguts. D’aquí va néixer un nou concepte inexistent en la medicina clàssica: la relació entre l’estat emocional d’una persona i la manifestació física de la malaltia, que té en compte l’estat psíquic d’aquesta. El Dr. Bach creia que les malalties no només són el resultat de trastorns físics, genètics etc. Sinó que també són degudes a actituds i sentiments negatius que ajuden a provocar un desequilibri i que apareguin malalties. Per tant, per guarir una malaltia és imprescindible primer solucionar els problemes mentals i emocionals del pacient, perquè tot va lligat.

El Dr. Bach es va dedicar plenament a l’estudi de les flors i les seves propietats curatives de 1928 a 1936 i va escriure dos llibres: “Guarir-se un mateix” i “Els 12 guaridors i altres remeis”.

Les Flors de Bach o el Sisema Floral de Bach:

Les flors de Bach són doncs, 38 flors, que també s’anomenen Sistema Floral de Bach composades per 34 flors silvestres, 3 flors de cultiu i la última que no és una flor sinó una aigua d’una font natural. Cada flor és específica per a un tipus de personalitat, problema mental o emocional i que a més es manifesta amb problemes físics. Per exemple, les persones nervioses o angoixades, solen estar engarrotats perquè generen molta tensió musculars.

Les flors de Bach es classifiquen en 7 grups:

  • Grup 1: Les pors i temors.
  • Grup 2: dubtes i incerteses.
  • Grup 3: ignorància o falta d’interès pel present.
  • Grup 4: solitud.
  • Grup 5: hipersensibilitat a idees i opinions dels demès. Influències.
  • Grup 6: abatiment i desesperació.
  • Grup 7: excessiva preocupació pel benestar dels altres.

Finalment hi ha un preparat especial de flors de Bach. És una barreja de flors que va crear el Dr. Bach anomenat “remei rescat” per situacions d’emergència.

A més a més ara també disposem de xiclets amb flors de bach, novetat que us vam presentar la setmana passada.

Recomanacions d'ús:

Les flors de Bach tenen un funcionament semblant a l’homeopatia. Es tracta de prendre petites quantitats molt diluïdes per a que facin el seu efecte.
Generalment les flors es troben en forma del que s’anomena “tintura” o mare. A partir de la mare es fa una dilució en un altre comptagotes i s’omple d’aigua per diluir-les. Aquesta dilució amb aigua es va prenent, nosaltres recomanem quatre gotes quatre vegades al dia de manera sublingual (sota la llengua).

Els preparats:

A Q&diet tenim els 38 remeis florals i també el remei rescat, a més de llibres sobre les flors de Bach. Per poder assessorar-te correctament, els membres de Q&diet hem realitzat els Nivells I i II i III del Curs de Flors de Bach i Teràpia Essencial i tenim el títol de Terapeutes en Flors de Bach. Venem les tintures o fem preparts de flors adaptats a cada client.

Consulta més informació a Q&diet o envia un missatge via facebook, twitter o correu electrònic (blog@qdietonline.com) T’informarem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada